img 06 53 36 11 28
img info@elpine.nl
img Westerbroeken 1 - 9442 TM - Elp
  • Volg ons:
  • LinkedIn

Blog
8th nov

2015

Van weinig trainen word je knoertesterk

Dat kan niet waar zijn?!?
Is toch waar!

Trainingen van tussen de 5 en 20 minuten leveren, mits goed uitgevoerd, het hoogste rendement op. Je moet wel een aanloopje nemen om een beetje op niveau te zitten. Dat gaat echt snel genoeg. En het kan met een springtouw, roeimachine, fiets, benenwagen, whatever!

De verklaring zit hem, kort gezegd, in het behoud en zelfs toename van hormonen, nauwelijks spierverzuring en sneller herstel.

Begin maar eens met een Tabata-training. Maar doe ‘m eerst wat rustiger en wacht een dag. Kijk hoe het uitpakt en doe er de volgende dag weer eentje. Beetje zwaarder/sneller als het kan.

Vertrouw je je lijf nog even te weinig, begin dan met het volgende: klokje mee, naar buiten en 7,5 minuut stevig wandelen. Onthouden waar je keert en hetzelfde tempo weer terug. Een dag niks en de volgende dag weer zo, alleen 10 meter meer :-). Lastig te tunen, dus waarschijnlijk wordt het iets meer; of minder ;-( . Geeft niks, volgende keer weer, nu weer 10 meter meer. Dit 3 keer per week doen, twee weken lang. En daarna je eerste voorzichtige Tabata.

Gevolg: weinig tijdsbesteding, heel snel resultaat. Besteed de tijd die je uitspaart maar aan beter eten. En slapen.

Dick Oosterwijk

1

Reacties

Reageer