img 06 53 36 11 28
img info@elpine.nl
img Westerbroeken 1 - 9442 TM - Elp
  • Volg ons:
  • LinkedIn

Blog
21st jan

2015

Foodhack 2

Kijk, het is natuurlijk altijd zo dat je de nodige aandacht moet besteden aan de bereiding van je eten. Als je bezig bent met schillen, snijden en koken en bakken en nog veel meer, dan gaat je spijsvertering zich alvast voorbereiden op wat komen gaat. Je maagsappen worden aangemaakt in de juiste verhouding, je spijsverteringsorganen gaan anticiperend te werk, enzovoort. Alleen al de geur van het te bereiden voedsel zorgt ervoor dat je er als het ware klaar voor bent.

Maar……daar heb je niet altijd (meestal niet) de tijd voor. Dus dan maar snel iets verantwoords in elkaar flansen en op het consumptiemoment dan natuurlijk wel de tijd nemen om het op je gemak op te eten. Dat werkt ook wel.

Dus…klein blikje doperwten, 1 blik zalm, rood uitje, augurkjes, 2 eetlepels mayo.
Doperwten en zalm laten uitlekken, intussen uitje snipperen, augurkjes snijden, alles door elkaar mengen, klaar.

In een Tupperware-bakje, of, voor de strikten onder ons, een glazen pot. Gegarandeerd een stevige lunch.

Lekker veel B-vitamines (hoog B12-gehalte!), A en D3, veel Omega-3 en hoog in aantal van de belangrijkste mineralen: fosfor, magnesium, kalium, natrium, zink, koper. Uitje zorgt voor vitamine C en werkt testosteronverhogend. Doperwtjes voor B11 en wat C, en wat koolhydraten.

2

Reacties

Nienke Tode-Gottenbos

2015-02-01 19:18:49 Beantwoorden

Lekker! Ik zou zelf de doperwtjes vervangen voor zwarte boontjes. Die blijven lekkerder in blik (niet zo mushy) en zijn goed voor je darmslijmvlies 🙂

elpine

2015-02-01 22:27:45 Beantwoorden

Got the mesage. Right on. Thnx dear.

Reageer