img 06 53 36 11 28
img info@elpine.nl
img Westerbroeken 1 - 9442 TM - Elp
 • Volg ons:
 • LinkedIn

Blog
13th sep

2015

Eat fat, lose fat

Hoe vaak moet ik het nog zeggen ? Vet is goed voor je. En nu bedoel ik even: dierlijk vet. Vet zorgt ervoor dat je slank blijft. Je goed voelt. Vrolijk bent. En sterk. En aantrekkelijk. En nog veel meer……

Hoe komt dat? Die vraag is niet moeilijk te beantwoorden: vet bevat vetoplosbare vitamines. Logisch hè? En die vitamines zijn belangrijk. Heel belangrijk. Te weinig vetoplosbare vitamines betekent dat je ook geen wateroplosbare vitamines of mineralen kunt opnemen. Ondervoeding is het gevolg. Algehele malaise, dus.

Nog meer? Oké dan. Dierlijk vet bevat cholesterol en dat is als bouw- en reparatiestof absoluut noodzakelijk voor het functioneren van het lichaam. Zie ook mijn eerdere blog: https://www.elpine.nl/cholesterol-healthhack-3/.

Kort en goed: cholesterol is een van de cruciale voedingscomponenten. Zonder cholesterol ga je dood. Met te weinig ga je langzaam dood. En vervelend.

Eet vet. Dierlijk vet. Verantwoord, lief….. Maar wél eten.

Dick Oosterwijk

2

Reacties

Sjoerd Alblas

2015-09-14 01:32:37 Beantwoorden

Hoe kan dit nu zo paradoxaal staan tegenover de andere studies ten opzichte van een plantaardig dieet?
Bovendien hoe kan je in een tijd waarin we steeds beter zien, wat de gevolgen zijn van het consumeren van dierlijke producten toch dit blijven promoten?
Voorbeelden van paradoxen zijn onder andere deze:
-http://www.cowspiracy.com/
-http://deplanteneter.nl/boek
Dat is een oprechte vraag van mijn kant, want dit zijn toch echt 2 enorme uitersten die niet naast elkaar kunnen bestaan en daarin eigenlijk om de waarheid schreeuwen maar het niet alle 2 kunnen zijn, toch?
Bovendien vraag ik mij in deze kwestie af of jullie ook kennis hebben genomen van bovenstaande 2 studies die zo haaks staan op jullie studie?

Bedankt voor het reageren alvast!
Groetjes Sjoerd

  elpine

  2015-09-19 13:29:24 Beantwoorden

  Sjoerd,

  er zijn ongetwijfeld meer wegen die naar Rome leiden. Er zijn echter heel veel studies te vinden, die aantonen dat dierlijke vetten en eiwitten (peptides, aminozuren) een onmisbaar onderdeel vormen van ons dieet. En dat kan ook op voor mens en dier verantwoorde manieren. Met eieren, vis en schaaldieren kom je ook een heel eind, bijv.

  Onder andere (De hormoonfactor) Ralph Moorman heeft daar hele zinnige dingen over gezegd. Check ook eens http://www.degroenevrouw.nl.

  Grtz Dick

Reageer