Nodig:
rijpe avocado, blikje schelvislever of kabeljauwlever (uitgelekt), rood uitje of sjalotje, teentje knoflook, tomaat, zeezout (liefst grijs), peper.
Snipper knoflook en ui. Snij tomaat klein.
Ontdoe avocado van schil en pit.
Prak de hele handel door elkaar.
Klaar. Even laten staan en opeten.
Eventueel op een paar rijstwafels.
De avocado:
- bevat alle 18 essentiële aminozuren die het lichaam nodig heeft om eiwitten te vormen
- verhoogt het HDL-cholesterolgehalte.
- is een uitstekende bron van carotenoïden en dus vitamine A. Niet alleen de beter bekenden zoals bètacaroteen, alfacaroteen en luteïne, maar ook minder bekende soorten zoals neoxanthine, chrysanthemaxanthine, neochroom, betacryptoxanthine en violaxanthine.
- is van nature rijk aan omega-3.
- de combinatie van de voedingsstoffen in avocado’s zorgt voor een krachtige ontstekingsremmende werking.
De vitamines C en E, carotenoïden, selenium, zink, fytosterolen en omega-3-vetzuren in avocado’s beschermen tegen ontstekingen. Dit betekent dat avocado’s artrose en reumatoïde artritis kunnen helpen voorkomen of verminderen.
De schelvislever:
- omega-3 tot wel 10 gram per blikje!!
- vitamines A, B en D3.
Kortom: een gezondheidsbom.
3
Reacties
2015-01-23 22:29:49
Die avocadoprut met schelvislever ziet r nou niet meteen toegankelijk uit, zeg. Maarre….heb m zelf gegeten; is goed te knagen.
2015-01-26 09:35:33
Je kunt de kleur wat frisser krijgen door er wat citroen sap aan toe te voegen, en dat haalt meteen de smaak op een voegt nog wat extra vitamientjes toe.
2015-02-09 20:46:01
Hou wat stukjes tomaat apart en strooi die op het laatst over het prutje.
Ziet het er meteen wat smakelijker, kleurrijker uit.