img 06 53 36 11 28
img info@elpine.nl
img Westerbroeken 1 - 9442 TM - Elp
  • Volg ons:
  • LinkedIn

Blog
8th nov

2015

Van weinig eten word je dik

Dit klinkt misschien gek, maar is waar. Als je te weinig calorieën inneemt, gaat je spijsvertering langzamer werken. Dan moet je dus nog minder eten om af te vallen. En heb je de hele dag honger. En ben je chagrijnig.

De neiging om daarbij zo weinig mogelijk vet te eten versterkt dit nog eens: je lichaam heeft verzadigde en onverzadigde vetten nodig om je hormoonspiegels en dus je verbranding op niveau te houden. Van vet eten slank je af.

Zorg er voor dat de calorieën in je maaltijden voor 30% uit vetten bestaan, 30% uit eiwit en 40% uit langzame koolhydraten (peulvruchten, groenten zoals courgette, broccoli, pompoen, zoete aardappel). Check bij twijfel even www.gezondafvallen.nl/glycemische-index. Hoe lager de GI, hoe beter. Met een aantal welkome nuances.

Maak het jezelf gemakkelijk: eet voldoende, zorg dat je nooit honger hebt en je je lekker voelt. Dan is het veel makkelijker om de suiker en de tarwe en het brood en de pasta en de piepers te laten staan. Ik verzeker je: dan gaat het snel en comfortabel naar een goed lijf en een vrolijke, enthousiaste geest.

Dick Oosterwijk

Nog geen reacties!

Reageer