img 06 53 36 11 28
img info@elpine.nl
img Westerbroeken 1 - 9442 TM - Elp
  • Volg ons:
  • LinkedIn

Blog
22nd jun

2015

Testosteronpraatje

Zaterdag 27 juni doe ik op de Permanent Betadag in Amersfoort, in de oude Prodentfabriek, een praatje over testosteron.

Testosteron wordt gezien als het typisch mannelijke hormoon. Maar juist vrouwen hebben het meeste last van een laag testosteronniveau. Een hele reeks aan ellende is het gevolg van een laag niveau aan mannelijke hormonen, voor het gemak even als testosteron betiteld.

We noemen hier botontkalking, angst, overgewicht, geen libido, spierverlies en vooral: sikkeneur all over, soms leidend tot depressies. Dat is op zijn zachtst gezegd nogal vervelend. Het goede nieuws is dat je er zelf heel veel aan kunt doen. Eetgewoontes een beetje aanpassen, lichaamsbeweging iets gerichter en binnen een week voel je al verandering.

Mannen hebben overigens ook steeds meer last van lage testosteronniveaus en zelfs oestrogeendominantie, met als gevolg dikke buiken, borstvorming, libido-nog-uitsluitend-verbaal en steeds meer gebrek aan levensmoed en vrolijkheid. Oorzaak: lifestyle en vervuiling van omgeving en voeding. Ook daar is snel verbetering te krijgen.

Sleutels zijn onder andere cholesterol, zink, selenium, Omega-3 en korte, stevige trainingen. Hoe dat in zijn werk gaat zal ik aanstaande zaterdag toelichten. Er is ook een interview, waarvan een filmpje wordt gemaakt. De link zal ik ook op de blog zetten, zodat je wat uitgebreider info tot je kunt nemen.

Kijk hier voor meer info over de Permanent Betadag: http://www.permanentbeta.nl/events/pb-dag/

Nog geen reacties!

Reageer