2015
Vanavond gebakken runderlever gegeten. Ontzettend gezond en lekker. Vroeger verkocht mijn vader in zijn slagerij kilo’s lever. Tegenwoordig is dat een stuk minder, heb ik begrepen. Wel jammer.
Ik kreeg een verse lever van een 2 jaar oud stiertje. Prachtig mooi en gezond, maar wel veel. Dus in plakken gesneden van een paar ons en geblancheerd met zeezout en tijm. Paar uur laten staan in dat water, afgegoten en in nieuw water met vrij veel zeezout gezet om gekoeld te bewaren. Werkt uitstekend. Af en toe een plak eruit, in blokjes snijden en bakken met spek, uien, knoflook, preitje, paprika, tomaat en eventueel wat kidneybonen of linzen; kortom, wat je hebt.
De lever blijft geblancheerd, gepekeld en gekoeld enkele weken ok. Ik eet nu een paar weken twee/drie keer lever en geef wat weg. Een beste vitaminen- en mineralenboost: hoog in vitamine A en B en hoog in kalium en magnesium (anti-spierkramp, goed voor celstofwisseling). Kost weinig, hoog gezondheidsrendement.
Dick Oosterwijk
1
Comments
2016-10-19 16:09:31
Dank je wel voor deze tip,
heb net een biologische runderlever binnen, maar schrok van de hoeveelheid.
Nu weet ik wat ik ermee kan doen.
Vriendelijke groet,
Marianne