img 06 53 36 11 28
img info@elpine.nl
img Westerbroeken 1 - 9442 TM - Elp
  • Volg ons:
  • LinkedIn

Events
23rd Dec 2017
Winterwende zweethut 23-24 december
Nieuw bij Elpine

Stel je voor… anderhalve dag zonder tijd of moeten, zonder drukte of stoorzenders. Alle tijd om je diepgaand te verbinden met de ware, pure natuur van jouw Zelf en alle dingen. Waarin je kan ervaren hoe, onder de oppervlakte, alles innig verbonden is in een liefdevolle dans waar jij onvoorwaardelijk deel van uitmaakt. Hoe zou het zijn om alles van je af te voelen vloeien, je weer natuurlijk en als herboren te voelen?

Op zaterdag 23 en zondag 24 december 2017 wordt bij Elpine een Winterwende zweethutceremonie gehouden, als eerste in een serie van zweethutten rondom de seizoenswisselingen, gebaseerd op oude Keltische/Germaanse tradities. De ceremonie wordt geleid door Witwyfke (Dineke) en haar ervaren team (kijk voor meer info hier: www.witwyfke.nl).

De periode van de Winterwende is een mooie periode om samen verbindend te cocoonen op een liefdevolle en spirituele manier. De Winterwende is een periode waar de bomen helemaal kaal zijn en via hun wortels verbindingen leggen en communiceren via een gigantisch netwerk om zich klaar te maken voor de energiestoot in de lente. Zoals de bomen zijn ook de mensen meer naar binnen gericht, in gezins- of familieverband. De stilte is belangrijk in deze periode zodat er vanuit de leegte terug gecreëerd kan worden. We vieren ook dat vanaf nu het licht weer terug komt en de dagen langer worden. We gaan samen de hut in; Mannen en Vrouwen wel ieder aan een eigen kant.

Wat is een zweethut?

De zweethut is een oeroud zuiveringsritueel. Je wordt in staat gesteld om je te reinigen en te helen op alle niveaus: fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel. Lang geleden kenden onze Keltische voorouders het nog. Wij hebben het terug gekregen van de Noord-Amerikaanse autochtone bevolking. Zij pasten dit ritueel geregeld toe om de verbondenheid met Moeder Aarde en Spirit levend te houden. De meeste zweethutten worden gemaakt van wilgentakken en zijn niet hoger dan anderhalve meter. In het midden van de hut is een kuil, daar gaan de gloeiend hete basaltstenen in. Wollen dekens dekken de hut af en houden de warmte binnen, waardoor de temperatuur behoorlijk hoog kan oplopen. Maar onder je is de koele aarde. Bij elke ceremonie is een ‘vuurman’ of ‘vuurvrouw’ aanwezig die de stenen uit het vuur de hut binnenbrengt, waarna  de ‘watergieter’ de stenen (grootvaders) eert met kruiden en overgiet met water. De ceremonie bestaat uit vier rondes, waarbij wordt gezongen, getrommeld, verteld en gedeeld. Het is de bedoeling dat je alle 4 rondes in de hut blijft nadat de deur (opening) geopend is, dit om de energie en focus vast te houden. Maar als je het echt niet trekt kun je er even uit. De hitte van de roodgloeiende stenen in de duisternis en alle rituele handelingen in de hut zorgen ervoor dat je in een andere werkelijkheid komt. Zo maak je makkelijk contact met je innerlijke wijsheid.

Programma

Op zaterdag 23 december ontvangen we je om 9 uur met koffie/thee en iets lekkers. Na een rondje kennismaken geeft Dineke Witwyfke Diemer (sjamanistisch werk) een korte uitleg over wat je precies kunt verwachten de komende anderhalve dag. Daarna start een workshop getiteld “Erken, laat los, beslis, klaar om 2018 binnen te gaan?“, gegeven door Mark van Breemen (mannenwerk/bewustzijnscoach). Na de lunch gaan we onder leiding van Witwyfke (onze watergietster en ceremonieleidster) en haar team aan de slag om de zweethut op te bouwen. Om 15 uur gaan we de zweethut in. De ceremonie eindigt rond 19.30/20.00 uur, waarna we samen gaan eten van een heerlijk buffet (er wordt gecaterd).  Als kers op de taart zal er ’s avonds bij droog weer bij het vuur een drumcirkel plaatsvinden, voor de liefhebbers. Dus neem je eigen instrument mee!
Zondagochtend beginnen we de nieuwe dag om 8 uur met een ochtendritueel, gegeven door Karina Diemer (vrouwenwerk/bewustzijnscoach). Daarna wordt er ontbeten, pak je je spullen, ruimen we de zweethut op en nemen we rond 12.30 uur afscheid na een afsluitende ronde.

 

Kosten en aanmelding

De kosten bedragen € 110 per persoon. Hierin zit, naast de zweethutceremonie/-ritueel: onbeperkt koffie/thee/water, een lichte lunch, een avondmaaltijd, de 2 workshops, de drumcirkel en een puik ontbijt. Je kunt overnachten in een van de slaapzalen van Elpine (zelf een matje, slaapzak en kussen meenemen).

Meld je nu aan via MeetUp (je kunt heel eenvoudig een gratis account aanmaken): RSVP , of telefonisch bij Henny op 06 57150693. Na aanmelding ontvang je meer informatie, bijvoorbeeld over wat je mee moet nemen voor de ceremonie en over de betaling.