img 06 53 36 11 28
img info@elpine.nl
img Westerbroeken 1 - 9442 TM - Elp
  • Volg ons:
  • LinkedIn

Events
09th Oct 2020
Over permacultuur en voedselbossen

In de toekomst zullen permacultuur en voedselbossen (agro forestry) een steeds grotere plaats binnen de samenleving gaan innemen. Misschien heb je dan ook al wel eens van deze termen gehoord of ben je er zelfs al mee bezig?

In de kampvuursessie van 9 oktober komt Pascal Gelling je vertellen hoe je zelf, maar ook gezamenlijk als buurt, dorp of samenleving, kunt werken aan een betere toekomst door gebruik te maken van permacultuur. Ook zullen voedselbossen als een van de oplossingen specifiek worden uitgelicht. Daarnaast vertelt hij op deze avond over zijn eigen ervaringen die hij samen met zijn familie heeft opgedaan met hun project “Het Groene Land”. Hier hebben ze onder andere een grote moestuin, een klein voedselbosje, verscheidene dieren en geven ze workshops in het conserveren van voedsel.

Altijd al interesse gehad in dit onderwerp, maar nooit iets mee gedaan? Kom dan naar deze kampvuursessie! Alvast nieuwsgierig? Neem dan een kijkje op www.hetgroeneland.com.

Aansluitend zal Dick vertellen over zijn droom voor zijn terrein. We verklappen alvast dat er nogal wat overlap is met het verhaal van Pascal 😉

De lezing start om 20 uur en wordt in principe gehouden in de loods, waar we 1,5 m afstand kunnen garanderen. Je kunt tevoren mee-eten: Dick kookt een heerlijke en verantwoorde daghap, die rond half 7 wordt geserveerd (en die € 10 kost). Laat bij aanmelding even weten of je mee wilt eten en zo ja, of je dieetwensen hebt.

Erbij zijn? Dat kan! Schrijf je nu in via Meetup: RSVP, of stuur een mail naar: kampvuursessie@gmail.com.

Tot ziens op 9 oktober!