img 06 53 36 11 28
img info@elpine.nl
img Westerbroeken 1 - 9442 TM - Elp
  • Volg ons:
  • LinkedIn

Events
09th Mar 2018
Fred Stol over de netwerksamenleving

De nieuwe netwerksamenleving verandert razendsnel en continu. Wat vandaag is bedacht is morgen al weer achterhaald. Oude bureaucratische structuren, zoals de overheid, gaan in de huidige vorm verdwijnen. Met behulp van nieuwe technologieën worden steeds meer grenzeloze innovatieve samenwerkingen bereikbaar. Een succesfactor is de verbinding tussen de 5 O’s: Ondernemer, Onderzoek, Onderwijs, Ondernemende inwoner en de Overheid. Hoe kun je deze sectoren zo verbinden dat ze goed samenwerken? En hoe zorg je ervoor dat oude bureaucratieën ‘van binnenuit’ gaan werken aan organisatieontwikkeling?

Fred Stol heeft als wethouder in de gemeente Zuidhorn (Gr.) hier, samen met vele anderen, hard aan gewerkt. Hij is een van de vier oprichters van www.gebiedscooperatie.info, een innovatieve coöperatie waar vele sectoren samenwerken om het Westerkwartier te behouden en te ontwikkelen. Als wethouder Kenniseconomie & Innovatie is hij ook verantwoordelijk voor het Living Lab Zuidhorn (http://bit.ly/2nYN14p). Dit is een fysieke omgeving rondom het gemeentehuis waar de 5 O’s samenwerken. Enkele voorbeelden hiervan zijn Internet Of Things, het Huis van de Toekomst, Innovatieboerderij, Innovatieve gebiedsontwikkeling en Blockchain (http://bit.ly/2nZeDX3).

Fred is ook als lid van Permanent Beta altijd bezig met innovatie in de nieuwe netwerksamenleving. Hij heeft inmiddels aangekondigd dat hij eind dit jaar stopt als wethouder om zich volledig te richten op organisatieontwikkeling in de driehoek Onderwijs, Ondernemers en Overheid. In aanloop op dit besluit heeft hij een persoonlijke ontwikkeling doorgemaakt die hij graag met de groep zal delen.

Kortom, Fred neemt je mee op reis naar de andere overheid in relatie tot de nieuwe netwerksamenleving. Zijn persoonlijke ontwikkeling, van huishoudschool tot universiteit en van vakkenvuller tot wethouder, zal hierbij zijn navigatie zijn.

De toegang voor de lezing, die om 20 uur begint, is zoals altijd gratis. Voor de maaltijd voorafgaand aan de lezing rekenen we € 10. Laat je ons bij je aanmelding even weten of je mee-eet?

Schrijf je nu in: RSVP

Lukt het inschrijven niet? Bel ons dan even op 06 57150693. We helpen je graag verder!

De kampvuursessies, georganiseerd in samenwerking met Permanent Beta.

Permanent Beta

NIEUW! Je kunt nu ook pinnen bij Elpine! NIEUW