img 06 53 36 11 28
img info@elpine.nl
img Westerbroeken 1 - 9442 TM - Elp
  • Volg ons:
  • LinkedIn

Events
16th Jun 2017
Angéla’s reis naar geluk

Op 16 juni is Angéla Dijksterhuis onze gastspreker bij de Elpine kampvuursessie. We kennen Angéla als enthousiaste, energieke en betrokken jonge vrouw van haar stand met teffproducten op de Elpine Fair Health Fair. Dat ze een indrukwekkende reis heeft gemaakt de afgelopen jaren, was een enorme eye opener voor ons en daarom hebben we haar gevraagd onze spreker te zijn.

Angéla: “Mijn reis begon in december 2015, na bijna 10 jaar ellende en negatieve mindset. Mijn besluit om te stoppen met al mijn medicijnen, 14 stuks op dat moment! Medicijnen tegen pijn (o.a. morfine en diclofenac), reuma, zenuwpijn, om in te slapen, om door te slapen, maagbeschermers, om te plassen, tegen obstipatie, tegen allergie, ontstekingsremmers, prednison, oneindig veel antibioticakuren… Ik hoef niet uit te leggen dat ik een zombie was in die tijd.

Ik had gezinshulp want ik kon mijn kinderen niet verzorgen, sliep in een ziekenhuisbed in de kamer, had een trippelstoel voor in huis, een rolstoel voor buiten, onderging meerdere operaties en had een abonnement bij de huisarts en bij specialisten in het ziekenhuis.

Het was de keus om te stoppen met de medicatie of (weer) de dood in de ogen kijken. Ik heb gekozen voor het eerste! Zonder overleg met de artsen of zelfs met mijn partner. Tegelijkertijd ben ik begonnen met een andere leefstijl en het eten van Teff. Binnen 2 maanden (en ik heb echt moeten afkicken) was ik een totaal andere Angéla!

Op dit moment gebruik nog maar één medicijn (longpufjes), heb energie voor 12 en ik ben 20 kilo lichter. Ik voel me de koningin te rijk! Alles doe ik weer zelf, ik heb geen ziekenhuisbed nodig, geen rolstoel, niks niks niks. Al anderhalf jaar ben ik niet bij de huisarts en specialist geweest.

Te mooi om waar te zijn? Voor mij niet, het is de werkelijkheid. Het is mijn missie geworden; ik ben zelfs met mijn werk als verpleegkundige gestopt, om mijn verhaal te delen en zoveel mogelijk mensen ook te helpen met het (her)vinden van hun geluk!”

De kampvuursessies, georganiseerd in samenwerking met Permanent Beta.

Permanent Beta

Schrijf je nu in
RSVP
Laat ons even weten of je mee-eet van de gezonde en lekkere daghap (€ 10). De lezing begint om 20.00 uur.
Lukt het inschrijven niet? Bel ons dan even. We helpen je graag verder!