img 06 53 36 11 28
img info@elpine.nl
img Westerbroeken 1 - 9442 TM - Elp
  • Volg ons:
  • LinkedIn

Events
24th Mar 2018
Lente zweethut voor vrouwen 24-25 maart

Stel je voor… anderhalve dag zonder tijd of moeten, zonder drukte of stoorzenders. Alle tijd om je diepgaand te verbinden met de ware, pure natuur van jouw Zelf en alle dingen. Waarin je kan ervaren hoe, onder de oppervlakte, alles innig verbonden is in een liefdevolle dans waar jij onvoorwaardelijk deel van uitmaakt. Hoe zou het zijn om alles van je af te voelen vloeien, je weer natuurlijk en als herboren te voelen?

Op zaterdag 24 en zondag 25 maart 2018 wordt bij Elpine een Lente Zweethut seminar gehouden, als tweede in een serie van zweethutten rondom de seizoenswisselingen, gebaseerd op oude tradities. De ceremonie wordt geleid door Witwyfke (Dineke) en haar ervaren team (kijk voor meer info hier: www.witwyfke.nl). Deze zweethut is alleen voor vrouwen.

Dee komst van het voorjaar is een mooie periode om samen met je zusters verbindend te cocoonen op een liefdevolle en spirituele manier. De lente is één van de mooiste jaargetijden. De natuur komt uit z’n winterslaap en alles gaat groeien en bloeien. De lente brengt levensenergie met zich mee. Wat wil jij zaaien dit voorjaar? De zweethut nodigt je uit om voor jezelf na te gaan welke kant je op wilt gaan.

Wat is een zweethut?

De zweethut is een oeroud zuiveringsritueel van lichaam, geest en ziel. Je wordt in staat gesteld te reinigen en te helen op alle niveaus: fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel. Lang geleden kenden onze voorouders het nog. Wij hebben het terug gekregen van de Noord-Amerikaanse autochtone bevolking.  Zij passen dit ritueel geregeld toe om de verbondenheid met Moeder Aarde en Spirit levend te houden. De meeste zweethutten worden gemaakt van wilgentakken en zijn niet hoger dan anderhalve meter. In het midden van de hut is een kuil, daar gaan de gloeiend hete basaltstenen in. Wollen dekens dekken de hut af en houden de warmte binnen, waardoor de temperatuur behoorlijk hoog kan oplopen. Maar onder je is de koele Moeder aarde. Bij elke ceremonie is zijn vuurhoeders  aanwezig die de stenen uit het vuur de hut binnenbrengt, waarna  de ‘watergieter’ de stenen (grootvaders) eert met kruiden en overgiet met water. De ceremonie bestaat uit vier rondes, waarbij wordt gezongen, getrommeld, verteld en gedeeld. Het is de bedoeling dat je alle 4 rondes in de hut blijft nadat de deur (opening) geopend is, dit om de energie en focus vast te houden. De hitte van de roodgloeiende stenen in de duisternis en alle rituele handelingen in de hut zorgen ervoor dat je in een andere werkelijkheid komt. Zo maak je makkelijk contact met je innerlijke wijsheid en innerlijk kind.

Programma

Op zaterdag 24 maart ontvangen we je rond 09.30 uur. Na een rondje kennismaken en uitleg over de zweethut, volgt er een workshop zweethutverhalen en liedjes zingen gegeven door Witwyfke. Daarna is er een lichte lunch en na de pauze gaan we onder leiding van Witwyfke en haar team aan de slag om de zweethut op te bouwen. In de loop van de middag gaan we de zweethut in. De ceremonie eindigt rond 19.00 uur, waarna we samen gaan eten van een heerlijke maaltijd (er wordt voor je gekookt). Als kers op de taart zal er ’s avonds bij droog weer bij een vuur een drumcirkel plaatsvinden. Wil je echter liever chillen, dan kan dat natuurlijk ook. Zondagochtend is er een chakra-reiniging  verzorgd door Josi. Dan is het tijd voor het ontbijt en ruimen we de zweethut op en daarna de eigen spullen. Zo rond 11.30 uur is er een afscheidsronde in de yogazaal en gaan we naar huis.

Kosten en aanmelding

Jouw bijdrage is € 110. Hierin zitten, naast de zweethutceremonie, twee workshops en de drumcirkel, de ontvangst met koffie/thee en wat lekkers, een lunch, een avondmaaltijd en een puik ontbijt. Je kunt overnachten in een van de slaapzalen van Elpine, dus neem zelf een matje, slaapzak en kussen mee.

Het is eventueel mogelijk om zaterdagavond na de maaltijd naar huis te gaan. Maar dan mis je natuurlijk wel de tweede workshop en het gezellige gezamenlijke opruimen van de hut. Laat ons even weten bij het aanmelden tot hoe lang je blijft.

We kunnen rekening houden met de meeste gangbare diëten, dus geef bij aanmelden ook even aan of je dieetwensen hebt.

Meld je nu aan via Facebook, of MeetUp (je kunt heel eenvoudig een gratis account aanmaken): RSVP, of bel met Henny op 06 57150693. Na aanmelding ontvang je meer informatie, bijvoorbeeld over wat je mee moet nemen voor de ceremonie en over de betaling.