img 06 53 36 11 28
img info@elpine.nl
img Westerbroeken 1 - 9442 TM - Elp
  • Volg ons:
  • LinkedIn

Events
12th May 2023
Kampvuursessie over honingbijen met Dick Hakkers

Onze gast tijdens de kampvuursessie op vrijdag 12 mei is Dick Hakkers uit Balinge. Dick is al 40 jaar enthousiast imker. Hij gaat vertellen over de wereld van de honingbij, en in relatie daarmee over de natuur.

Honingbijen komen in heel Nederland voor. Het zijn sociale dieren die samenleven in volken. Als bestuivers zorgen bijen voor een grotere variatie in vruchten en zaden. Die dienen als voedsel voor allerlei dieren en mensen. Zo zijn onze appels en peren ontstaan doordat een bestuiver haar werk heeft gedaan. Dat geldt ook voor tomaten of koffie.

Bijen zijn veel in het nieuws omdat het al jaren niet zo goed gaat met ze. Soorten zijn zeldzaam geworden of zelfs uitgestorven doordat het leefklimaat in ons land enorm is achteruitgegaan.

Dick Hakkers vertelt over hoe hij met zijn bijenvolken omgaat. Na afloop ben je in de gelegenheid honing van Dick’s bijen te proeven en eventueel te kopen.

Aanmelden kan via Meetup: hier of door een mail te sturen naar: kampvuursessie@gmail.com.Wil je mee eten? Voor € 12,50 kan dat om 18.00 uur. Wel even opgeven, ook je evt. dieetwensen.
De bijeenkomst is gratis en start om 20.00uur.

Waar moet je zijn:
Bij Elpine/Booost
Westerbroeken 1
9442 TM Elp