img 06 53 36 11 28
img info@elpine.nl
img Westerbroeken 1 - 9442 TM - Elp
  • Volg ons:
  • LinkedIn

Events
08th Jan 2016
Duurzaam bouwen excursie Elpine 8 jan.

Stieneke Lucassen en Huub Onland hebben in 2006 een perceel gekocht in Meppen, met het doel er een huis van stro en leem te bouwen. De woning die al op het perceel stond dat ze kochten was slecht gebouwd en daar zou zoveel aan moeten gebeuren om de woning te isoleren dat nieuwbouw een goed alternatief was.

In 2009 zijn ze met de bouw gestart. Ze hebben bijna alles zelf gedaan en de bouwmaterialen waren zoveel mogelijk locally-sourced. Meer informatie over de bouw is te vinden op: http://www.strobouw.nl/Projecten/Binnenland/Meppen/

Het perceel heeft geen aansluiting op het elektriciteitsnet en de bewoners zijn aangewezen op zonne-energie. Huub en Stieneke wonen sinds eind 2012 in het huis. En hoewel de woning nog niet af is, is het goed toeven.

Even praktisch: nadat we om 18 uur hebben gegeten in Elp, gaan we met de auto(‘s) naar Meppen. Stieneke en Huub laten je dan hun huis zien en je kunt vragen wat je wilt. Maar vooral ook zul je ervaren hoe behaaglijk het is in het huis van stro en leem. We hebben onze ‘nazit’ dit keer in Meppen, niet in Elp.

De kampvuursessies, georganiseerd in samenwerking met Permanent Beta.

Permanent Beta

Schrijf je nu in
RSVP
Lukt het inschrijven niet? Bel ons dan even. We helpen je graag verder!