img 06 53 36 11 28
img info@elpine.nl
img Westerbroeken 1 - 9442 TM - Elp
  • Volg ons:
  • LinkedIn

Blog
2nd mei

2015

Huid – healthhack 4

Een aantal jaren geleden begon ik me realiseren, dat de huid als grootste orgaan ook voedingsstoffen opneemt. Veel van wat op je huid komt, neem je op in je systeem. Dat heeft nadelen natuurlijk: als je rare spulletjes op je vel krijgt of smeert, neem je er nogal wat van op. Kijk maar eens wat er in al die potjes en flesjes zit, die je regelmatig op je huid krijgt. Heb ik ook gedaan en vervolgens heb ik bijna alles weggegooid. Ik smeer nu alleen nog spul dat ook eetbaar is, zoals kokosolie.

Opname via de huid (transdermaal) kan ook grote voordelen hebben. Als je in zee zwemt, neem je de mineralen uit het zeewater op bijvoorbeeld. Best handig, omdat we door onze levensstijl nogal wat mineralen tekort komen. Maarre…..regelmatig in zee zwemmen is soms best lastig uitvoerbaar. Daar heb ik wat op gevonden. In mijn douchecel staat een plantenspuit met een oplossing van Keltisch zeezout met wat extra magnesiumzout. Dat spuit ik een paar keer per week op mijn vel na het douchen. Mijn huid neemt vervolgens de benodigde mineralen op en het wordt rechtstreeks naar mijn snakkende cellen vervoerd en opgenomen. Goedkoop, effectief en heeeel gezond. Als ik jou was…….

Dick Oosterwijk

Nog geen reacties!

Reageer