2017
-
-
Voor een hele bakplaat:
Ingrediënten:
400 gram havermout
100 g gehakte pecannoten + wat extra (hele) voor erover
100 g rozijnen
500 ml (rauwe) melk of amandelmelk
6 el honing (of ahornsiroop)
3 geraspte appels
2 eieren
3 el gesmolten kokosolie
6 tl kaneel
3 tl koekkruiden
2 tl bakpoeder
snuf grofgemalen (Keltisch) zeezout
Maken:
Verwarm de over voor op 180 graden. Leg een vel bakpapier op je bakplaat met iets opstaande rand.
Doe de (amandel-)melk, geklopte eieren, kokosolie en honing in een kom. Doe de geraspte appel erbij. Meng door elkaar.
Doe de havermout, de fijngehakte pecannoten, rozijnen, kaneel, koekkruiden, bakpoeder en zout in een andere kom.
Meng de inhoud van beide kommen door elkaar. Roer goed om. Laat even staan zodat de havermout het vocht wat opneemt. De substantie moet tussen vloeibaar en vast in zitten. Te droog? Voeg dan nog wat melk of water toe.
Verdeel over de bakplaat en strijk vlak aan de bovenkant. Leg de hele paranoten erop. Bak de havermout in ca. 30 minuten mooi bruin.
Serveren:
Vers gebakken, nog warm en licht knapperig heerlijk zo bij de koffie of thee. Extra lekker met ahornsiroop erover, of blauwe bessen en slagroom.
Je kunt de koek prima een dag of 5 bewaren in een goed afgesloten trommel. Eet hem dan bijv. bij het ontbijt, met volle yoghurt erover en fruit.
Smakelijk!
No comments so far!