2016
Omdat kokosolie, kokosmelk, kurkuma, zwarte peper, gember, kaneel en honing allemaal heel goed voor je zijn en je gezond houden, moet ik van mezelf dagelijks dit hele lijstje afwerken. Sommige als ingrediënt van mijn eten, voor andere neem ik een aantal capsules, die ik zelf maak en op voorraad houd. Het blijft echter een heel gedoe. De oplossing is even simpel als lekker: ik heb een pot kurkumapasta gemaakt, waarin kurkuma, kaneel, gember en kokosolie de hoofdrol spelen. Dat bewaar ik in de koelkast en iedere dag warm ik een beker amandelmelk of kokosmelk op en doe er wat van de pasta in. Als het warm is, voeg ik een flinke theelepel goede honing toe (die van mij is van “mijn eigen imker”, die de bijenkasten bij Booost heeft staan) en drink dit op. Hartstikke lekker en ik heb meteen alle eerder genoemde goodies binnen. Aanrader…
Er zijn legio recepten van “golden milk” op het web te vinden. Ik volsta daarom met een aantal links. Kun je zelf kiezen.
http://rawfoodie.nl/de-gezondheidsvoordelen-van-kurkuma-2-recepten/
http://www.healthyandnaturalworld.com/turmeric-golden-milk-recipe/
http://wellnessmama.com/223/turmeric-tea-recipe/
http://vegadutchie.nl/english-golden-milk-latte/
Dick Oosterwijk
4
Comments
2016-02-10 21:06:20
Zet er nog even bij hoe je die pasta dan maakt, da’s wel een essentieel stukje informatie 😉
2016-02-20 12:18:20
Hoi Nienke, daarvoor verwijst Dick naar de ‘recepten’ in de linkjes. Maar bij heeeeel lief aankijken verklapt hij misschien zijn geheime recept wel 😉 Liefs, Henny
2016-02-13 22:27:16
Jeetje je pasta samenstelling zou ik wel heel erg graag willen weten en hoe. Dat wordt een niet te hachelen puinhoop als ik zelf zomaar wat bij elkaar ga kwakken in een pot.
2016-02-20 12:18:36
gaan we doen, in een volgend blogje!