2015
Omdat de astaxanthine in schaal, kop en staart het beste is, wat de garnaal en andere roze (jawel) schaaldieren te bieden hebben.
Lang verhaal, hier in het kort: astaxanthine is een van de krachtigste anti-oxidanten die er bestaan. Chronische ontstekingen, staar, Alzheimer, u name it; astaxanthine helpt het aanpakken.
Astaxanthine kan volgens recent onderzoek bijdragen aan het:
(Bron: http://www.me-gids.net/module-ME_CVS_docs-viewpub-tid-1-pid-859.html)
Nou is garnaal met alles erop en eraan niet meteen lekker. Dus heb ik ze gefrituurd in de kokosolie op 175 graden gedurende een minuut of drie. Wel oppassen, veel water, dus schuimt over! Daarna een beste portie garnalensnack voor weinig (tientje per kilo, ongepeld, bij de Jumbo). Biologisch, smakelijk, relatief lang houdbaar en heel erg goed voor je.
Best geinig om een flamingo te zijn :-). Have fun.
Dick Oosterwijk
No comments so far!