img 06 53 36 11 28
img info@elpine.nl
img Westerbroeken 1 - 9442 TM - Elp
  • Volg ons:
  • LinkedIn

Blog
6th feb

2016

Lekker! Banana bread met noten en chocola

Een week geleden was de loods op het terrein van Elpine/Booost het terrein van een van de grootste orden- en opruimklussen die ik in mijn leven ‘live’ heb meegemaakt. Stel je voor: een loods van zeg 40 bij 20 m, die tjokvol bruikbare spullen stond, maar ook veel zooi.

Geen paniek! Er werden even wat Permanent Beta-vrijwilligers geregeld en aan het einde van de dag was de loods een voorbeeld van orde en netheid. En wat een zee van ruimte. Dit wordt dus het Permanent Beta Field Lab, waar allerlei mooie dingen gedaan gaan worden. Stap 1 is gezet: ruimte maken en alles sorteren. De vervolgstappen komen er aan en het wordt hartstikke leuk!

Om de hardwerkende laiverds een beetje in de welverdiende watten te leggen, werd er bij de koffie een banana bread geserveerd. Het recept is afkomstig van www.uitpaulineskeuken.nl. Erg lekker en zonder gluten en toegevoegde suikers. Hier volgt het recept voor jullie.

Ingrediënten (liefst biologisch) voor een cake van 23 cm
3 rijpe bananen
3 eieren
150 gr amandelmeel
60 gr dadels
2 tl bakpoeder
50 gr pure chocola
75 gr gemengde noten
30 gr kokosrasp
snuf zout

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht).
Pureer de bananen samen met de dadels (zonder pit) glad met een staafmixer in een kom.
Voeg een voor een de eieren toe en klop ze met een garde door het beslag.
Spatel het amandelmeel met het bakpoeder en een snuf  zout door het beslag.
Hak de noten en de chocola in stukjes en spatel deze door het beslag.
Spatel tenslotte de kokosrasp door het bananenbeslag.
Vet een cakevorm (23 cm) dun in met kokosolie, of gebruik zoals ik een stuk bakpapier (hoef je de vorm ook niet af te wassen) en giet het mengsel in de vorm.
Bak het banana bread in ongeveer 45 minuten af in een voorverwarmde oven. De cake is gaar als een prikker er schoon en droog uit komt, als je deze in het midden van de cake steekt.

Het heet dan wel een brood, maar qua textuur vind ik het toch echt meer een cake. Maar dan ietsje zwaarder. Weetje: op dag 2 is ie nog lekkerder!

Smakelijk!

 

Henny

Nog geen reacties!

Reageer