2015
Kokosolie is een van de gezondste vetten, die er bestaan. Waarom?
Heel verstandig is het om in kokosolie te bakken: kokosolie is voor 90% een verzadigd vet en dus heel goed bestand tegen warmte (extra virgin tot 177 gr., geraffineerd zelfs hoger). Dit in tegenstelling tot zonnebloemolie, raapolie etc., die bij deze temperatuur oxideren en dus ongezond zijn.
Kokosolie bevat tot 65% laurinezuur, een zogenaamd middellange-ketenvetzuur. Moedermelk bijvoorbeeld bestaat van nature uit 30% laurinezuur. Dit vet heeft nauwelijks verband met je cholesterolstofwisseling. Het is wel heel belangrijk voor tal van lichaamsfuncties.
Kokosolie heeft een zeer gunstige invloed op je weerstandsvermogen. Veel virussen zijn niet bestand tegen laurinezuur. En daar zitten hele serieuze bij. Verder is laurinezuur geweldig tegen vervelende schimmels, zoals candida.
Extra virgin kokosolie is een prima vervanging van al die dure, samengestelde smeerseltjes, die je op je vel smeert. Niet meer doen: je huid neemt dit spul op. Dus alleen smeren wat je ook kunt eten.
De vetten in kokosolie kunnen een zeer gunstig helend effect hebben op mensen met Alzheimer, Parkinson en andere, gerelateerde ernstige ziekten. Zie o.a.: https://thenewfood.nl/kokosolie-voedsel-voor-je-brein/
Van kokosolie op je vel als zonnecrème word je lekker bruin.
Dit is maar een greep uit de veelheid van heilzame toepassingen van kokosolie. Check maar even hier: http://www.fonteine.com/laurinezuur.html en http://vita-info.nl/tag/alzheimer. Daar kom je nog veel meer tegen.
Lang leve de kokosnoot, en jij dus ook.
Dick Oosterwijk
No comments so far!